top of page
  • Yazarın fotoğrafıDİLARA YILDIZHAN

108 SAYISININ GİZEMİ


KARMA ASTROLOJİDE 108 SAYISI


Karma Astrolojide 108 sayısı bir açı kavramıdır. Doğduğunuz andaki iki gezegen arasında 108 derecelik açı varsa, siz o iki gezegen konusunda korunursunuz. Doğum haritasına göre sorunların gerçekleşebileceği görünse de , o sorunlar 108 sayısının korumasından dolayı daha kolay atlatılır. 108 sayısı insanın o konularda bilgeliye adım attığına işaret eder. Enerji orada sadece akar ve engel yoktur. Her harita ya da doğum haritasında yoktur. Ruhun sahip olduğu şuur ve bilince göre bazı haritalarda yer almaktadır.

ASTRONOMİ VE ASTROLOJİDEKİ ÖNEMİ

Dünya döngüsünün 2160 yıl = 20 x 108 olması gerekiyordu. Dünya ve Güneş arasındaki mesafe Güneş çapının 108 katıdır. Güneş'in çapı, Dünya'nın çapının 108 katıdır. Dünya ve Ay arasındaki mesafe Ay'ın çapının 108 katıdır. Evren, eski metinlere göre 108 unsurdan oluşur. Mevcut periyodik tablo 108'den birkaçından fazlasını talep ediyor.

12 takımyıldızı ve 9 ark parçası vardır. 9 çarpı 12 eşittir 108. 12 işaretin içinden geçen 9 gezegen varlığın tamamını oluşturur. 9 x 12 = 108 . 27 nakshatras veya ay takımyıldızı 4 elemente yayıldı - ateş, toprak, hava, su veya 4 yön - kuzey, güney, doğu ve batı. Bu aynı zamanda varoluşun tamamını oluşturur. 27 x 4 = 108.

[2] 108 kutsal kitap Tibetliler için kutsal yazıları oluşturur

[3] Vedanta, Hinduizm geleneğine göre, Hakikat'e yaklaşmayı ve cehaleti yok etmeyi amaçlayan 108 otantik öğretiyi (Upanishad) tanır.

[4] de Jain gelenek bunlar 108 erdemleridir inanılmaktadır.

[5] Lankavatara Sutra eski öğretileri defalarca 108 adımla birçok tapınağa atıfta bulunmaktadır.

[6]Tibet Budizminde 108 günah veya zihnin 108 sanrı olduğuna inanılmaktadır: kötüye kullanım, saldırganlık, hırs, öfke, kibir, bazilik, küfür, küstahlık, kaprislilik (ruh hali veya davranışların hesaplanamayan değişiklikleri) sansür , kibir, küçümseme, zulüm, küfür, aşağılama, aldatma, , yanılsama, alay, şöhret arzusu, dipsomania (aralıklı özlemlerle karakterize alkolizm), anlaşmazlık, saygısızlık, memnuniyetsizlik, dogmatizm, egemenlik, heves güç, effrontery (küstah veya süreksiz davranış), egoizm, kıskançlık, aşırılık, inançsızlık, yanlışlık, öfke, küstahlık, kumar, garrulity (trivial konularda sıkıcı bir şekilde konuşuyor), oburluk, açgözlülük, para kin için hırs, sertlik, nefret, kibirlilik, yüksek elverişlilik, düşmanlık, aşağılama, incinme, ikiyüzlülük, cehalet, önemsizlik (haklı gerekçesiz güç veya otorite varsaymak), sahtekârlık (aldatmak için başka biri gibi davranmak), küstahlık, dikkatsizlik, kayıtsızlık, aşağılık, doyumsuzluk, sinsi olma, hoşgörüsüzlük uzlaşmazlık (kişinin görüşlerini değiştirmeye ya da bir şey hakkında anlaşmaya varmaya isteksiz), sorumsuzluk, kıskançlık, her şeyi bilen, anlama eksikliği, konuşkanlık, yalan söyleme, malignite, manipülasyon, mazoşizm, acımasızlık, olumsuzluk, takıntı, inatçılık baskı, gösterişli, kötümserlik, önyargı, varsayım, iddialı, gurur, prodigality (para harcamak veya kaynakları özgürce ve pervasızca kullanmak), kavgacılık, öfke, tecavüz (agresif açgözlü veya kavrama), alay, sadizm , baştan çıkarma, kendi kendine inkâr, nefret, cinsel şehvet, utanmazlık, cimrilik, inatçılık, azap, zulüm, küstahlık, sadakatsizlik, inatçı, kibir, bağnazlık, şiddet, şiddetli öfke, şehvet, gazap.

[7] Çin ve Hint Dövüş Sanatlarına göre: Marma Adi ve Ayurveda, bir insan vücudunda 108 baskı noktası vardır.

108 SAYISI

Evrenin “ matematiksel dilde ” yazıldığını söyleyen gökbilimci, matematikçi ve fizikçi Galileo Galilei'ydi ; yaratılışın gizemlerinin sayılar ve denklemlerle çözülebileceğini söyledi. Mistikler için, bu sayılar bilimsel bir açıklamadan daha fazlasını sundu - UYANIŞ İÇİN BİR KOD, KENDİ DOĞAMIZ İÇİN BİR KOD SUNDULAR. YOGİLER İÇİN BU KOD 108'DİR.

Yogada, 108 sayısı manevi tamamlamayı ifade eder. Bu yüzden japa malas 108 boncuktan oluşur, neden pranayama 108 döngüde tamamlanır ve güneş selamları genellikle 12 duruşun dokuz turunda yapılır (toplam 108). Eski kutsal yogiler, bu kutsal sayının turlarında zikir, nefes çalışması veya asana uygulayarak, kendimizi yaratılışın ritmi ile hizalayabileceğimize ve nihayetinde reenkarnasyon döngüsüne bir son verebileceğimize inandılar.

İnsan formumuzu incelemeye başladığımızda 108 sayısını tekrar tekrar bulmaya devam ediyoruz.

· Yogilerin 108'e nasıl geldiği tam olarak bilmiyoruz, ama bizi kozmik düzende yerimize bağlayan bir sayı gibi görünüyor. Dünya ve güneş arasındaki mesafe güneş çapının 108 katıdır. Eski atalarımızın bunu bilmesi mümkün mü?

· Eski Vedik metinler toplanırken, uzak Stonehenge inşa edildi - Sarsen Çemberi 100 metre çapında. Belize'de, Mayalar döneminde, Lamanai Yüksek Tapınağı 108 metre boyunda inşa edildi –

· Guatemala'daki mezar Tikal tapınağıyla aynı yükseklikte. Meksika'daki Chichen Itza'daki Kukulkan tapınağı içinde arkeologlar, içinde 108 metre genişliğinde ikinci bir piramit olduğuna inanıyorlar. Büyük liderlerin ruhlarını ölmeleri üzerine ibadet etmek ve barındırmak için inşa edilmiş bu tapınaklar,

Yogada sık sık “yukarıdaki gibi, aşağıda olduğu gibi” hatırlatılır ve insan formumuzu incelemeye başladığımızda 108 sayısını tekrar tekrar bulmaya devam ederiz.

· Bir dairenin (bir gezegenin) içine beş köşeli bir yıldız (bir insanı temsil eden) çizersek ve her açıdan bize baktığımızda 108 derece bulurduk.

· Daha derin bir insanın mikrokozmos içine, 108 enerji çizgileri veya orada söylenir nadilerin oluşturmak üzere birleşen kalp çakra ve 108 Marmalar (basınç noktaları) veya gövdenin dini parçalar.

· Ve 108 derece Fahrenheit, insan vücudunun hayati organlarının aşırı ısınmadan başarısız olduğu iç sıcaklıktır.

· Aum mantrası gibi, 108'in bizi bütüne bağlayan bir özü var gibi görünüyor. Güneş selamlarına rehberlik etmek, İlahi Olan'a zikir sayısını arttırmak, bir tapınağa giden adımları saymak ya da cennetler için inşa edilen yapıları ölçmek için kullanılırsa, Evren.

· 108'in daha derin anlamını anlayabilecek miyiz? Yunan matematikçi Arşimet, “Matematik sırlarını açığa çıkaracak… sadece saf sevgiyle yaklaşanlara” bir ipucu sunuyor.

· 108 olan atom numarası arasında hassiyum .

· Hint Yarımadası tespih veya mantra sayma seti 108 boncuk vardır. 108, Hindistan Yarımadasında çok uzun zamandır kutsal bir sayıdır. Bu sayı birçok farklı şekilde açıklanmaktadır.

· Eski Hintliler mükemmel matematikçilerdi ve 108, özel numerolojik öneme sahip olduğu düşünülen kesin bir matematiksel işlemin ürünü olabilir (örn. 1 güç 1 x 2 güç 2 x 3 güç 3 = 108).

· Matematikte 1, 2 ve 3'ün güçleri: 1'den 1'e kadar güç = 1; 2 ila 2. güç = 4 (2x2); 3 ila 3. güç = 27 (3x3x3). 1x4x27 = 108

· Sanskritçe alfabesi: Sanskritçe alfabesinde 54 harf vardır. Her birinde eril ve dişil, shiva ve shakti vardır. 54 kere 2 108'dir.

· Sri Yantra: Sri Yantra'da üç çizginin kesiştiği marmlar var ve böyle 54 kavşak var. Her kavşak erkeksi ve kadınsı, shiva ve shakti niteliklerine sahiptir. 54 x 2, 108'e eşittir. Dolayısıyla, Sri Yantra'yı ve insan vücudunu tanımlayan 108 nokta vardır.

· 9 çarpı 12: Bu sayıların her ikisinin de birçok gelenekte manevi önemi olduğu söylenmiştir. 9 çarpı 12, 108'dir. Ayrıca, 1 artı 8 9'a eşittir. Bu 9 çarpı 12, 108'e eşittir.

· Kalp Çakrası: Çakralar enerji hatlarının kesişim noktalarıdır ve kalp çakrasını oluşturmak için yakınsak toplam 108 enerji hattı olduğu söylenir. Bunlardan biri olan sushumna, taç çakraya yol açar ve Öz-farkındalığın yolu olduğu söylenir.

· Marmas: Marmas veya marmastanas, çakra denilen enerji kavşaklarına benzer, ancak bunları oluşturmak için yakınsak daha az enerji hattı vardır. Hafif bedende 108 marma olduğu söylenir.

· Zaman: Bazıları, 36'sı geçmişle, 36'sı şimdiyle ilgili ve 36'sı geleceğe ilişkin 108 duygu olduğunu söylüyor.

· Astroloji: 12 takımyıldız ve namshas veya chandrakalas adı verilen 9 ark segmenti vardır. 9 çarpı 12 eşittir 108. Chandra aydır ve kalas bir bütün içindeki bölünmelerdir.

· Gezegenler ve Evler: Astrolojide 12 ev ve 9 gezegen vardır. 12 çarpı 9 eşittir 108.

· Krishna'nın Gopileri: Krishna geleneğinde, Krishna'nın 108 gopisi veya hizmetçi kulları olduğu söyleniyordu.

· 1, 0 ve 8: 1 Tanrı ya da daha yüksek Gerçeği, 0 manevi uygulamada boşluk ya da bütünlüğü, 8 ise sonsuzluk ya da sonsuzluğu temsil eder.

· Sayısal ölçek: Birlikte eklendiğinde 108'in 1'i ve 108'in 8'i sayısal ölçeğin sayısı olan 9'a eşittir, yani 0, bir sayı değildir, 1, 2, 3 ... 10 vb.

· Daha küçük bölümler: 108 sayısı, yarı, üçüncü, çeyrek veya on ikinci gibi bölünür, böylece bazı malasların 54, 36, 27 veya 9 boncukları vardır.

· İslam: 108 sayısı İslam'da Tanrı'yı ​​ifade etmek için kullanılır.

· Jain: Jain dininde 108, sırasıyla 12, 8, 36, 25 ve 27 erdem de dahil olmak üzere beş kutsal kategorinin birleşik erdemleridir.

· Sih: Sih geleneğinin boncuk yerine bir yün dizisine bağlanmış 108 deniz mili malası vardır.

· Çince: Çinli Budistler ve Taoistler, su-chu adı verilen ve üç bölen boncuk içeren 108 boncuk mala kullanıyorlar, bu yüzden mala, her birinin 36 bölümden oluşuyor.

· Ruhun aşamaları: Atman'ın, insan ruhunun veya merkezin yolculukta 108 aşamadan geçtiğini söyledi. Meru:Bu daha büyük bir boncuk, 108'in bir parçası değil. Diğer boncukların sırasına bağlı değil. Mala'nın başlangıcını ve sonunu işaretleyen yorgan boncuktur.

· Dans: Hint geleneklerinde 108 dans türü vardır.

· Pisagor: Dokuz, tüm sayıların sınırıdır, diğerleri mevcut ve aynıdır. yani: 0 ila 9, sonsuz sayıda sayı oluşturmak için ihtiyaç duyulan tek şeydir.

· Muktikopanishad'da yer alan listeye göre 108 Upanishads'ı aşağıda vardır.

VEDİK SİSTEM

Bu evren beş element tarafından yaratıldı: eter, hava, ateş, su ve toprak. Bu unsurlardan üç özellik geldi: Raj {doğum}, Sat {koruma} ve Tam {yıkım veya ölüm.}

Matematiksel veya coğrafi kanıtlar, bir dairenin uzayda 360 derece olduğunu kanıtlıyor. Bu çemberin veya yaşam çarkının neden sadece 360 ​​derece olduğu düşünülüyor? Bir daire alıp dört öğeyi ve üç özelliği kullanarak bölmeye başlarsak, tüm mantık gözlemlenebilir.

Çemberin kendisi, uzayın ilk öğesi olarak kabul edilir, çünkü bir daire çizerken alanı tüketmeliyiz. Bu alanda {veya daire}, kalan dört öğe ve üç özellik zaman fikrini yaratır. Daire, dört unsurun üç özellik ile çarpımı ile bölünebilir. Bu, üç özelliğin daire içinde var olduğu inancını içerir. Üç kez hareket ederek, her element devrimini tamamlar.

Şimdi 12 {3 x 4} numaramız var. Bu bölünme bizim 12 ayımızı ve aynı zamanda 12 horasa {günün 1/2 veya Ahoratri} doğurdu. Şu anda 360 derecemiz ve 12 bölümümüz var. Şimdi tekerleği daha da bölebiliriz: 27 sabit yıldız (nakshatras) ve zamanı daha küçük porsiyonlara bölen üç özellik vardır. Dolayısıyla bu 27 + 3 = 30, tekerleğin (daire) veya ayın bir bölümünün 30 derece veya günü olarak yorumlanır. Bütün bunlar günün sadece yarısı. Gece henüz açıklanmadı. Bu nedenle, bu 30 dereceyi 2 ile çarpıyoruz. Bu bize bir dakikada 60 saniyelik referansımızı verir.

Böylece 360º x 30º ​​= 10.800. {0} sıfır, 'Purna' veya tam olarak kabul edilir. Böylece son sıfırları çıkarırız ve 108 ile kalırız. Toplam evrenimiz fikri bu sayı 108 ile temsil edilir. 108'i sunan adanmışlar, Yüce'ye nihai veya tam saygı gösterdiklerine inanırlar.

Başka pek çok gerekçe var ama hepsi bu sisteme kadar uzanıyor. Birkaç tanesi aşağıda açıklanmıştır:

SHOSHU BUDDHIST

Malalarda 108 boncuk kullanıyorlar. Aşağıdaki formülü uygularlar: 6 x 3 x 2 x3 = 108 6 duyu [görme, ses, koku, tat, dokunma, düşünce] Zamanın 3 yönü [geçmiş, şimdiki, gelecek] 2 kalbin durumu [saf veya saf olmayan] 3 duyarlılık olasılıkları [beğenmeme, kayıtsızlık]

BUDDHA'NIN AYAK İZİ Tüm Budistler, Buda'nın Ayak İzini 108 Hayriye Çizimi ile kabul ederler. Bu alanların cesedi keşfedildiğinde Buda'nın sol ayağında işaretlenmiş olduğu düşünülür.

BUDİZM Hindu maalaa üzerinde 108 boncuk {tespih} 108 Arhats veya Kutsal Kişiler

HINDUISM 108 Gopis { consorts } Lord Krishna 108 Vaishnavas için kutsal yerler Japa maalaa üzerinde 108 boncuk {tesbih} 108 Upanishads 108 Divyadeshes - Hindistan ve Nepal boyunca ilahi veya Kutsal Tirtha Muktinath - Nepal'de 108 kutsal su musluğu

TANTRA SHASTRA 108 Pitha {Kutsal Yerler} Hikaye, Lord Shiva'nın derin ve aralıksız bir meditasyonda olduğu yönünde. Onun çileciliği evrende büyük bir ısı yaratıyordu. Bütün varoluş tehlikedeydi ve Lord Brahma derinden endişeliydi. Lord Brahma, Evrenin Annesi Maa Shakti'den gücünü ve isteğini Lord Shiva'yı baştan çıkarmak için kullanmasını istedi. Maa Shakti kabul etti ve Shri Daksha'nın kızı Sati olarak doğdu. Lord Shiva Sati'nin çileciliği ve olağanüstü güzelliğiyle o kadar büyülenmişti ki insan şeklini aldı ve evlendiler. Yıllar sonra, bir bayramda Sati'nin babası Lord Shiva'ya hakaret etti. Sati o kadar küçüktü ki, immolasyonuna yol açan derin bir meditasyona başladı. Lord Shiva tamamen kalp kırıldı. Kurban ateşine uzandı ve sevdiği bedeni yakalayabildiği kadar dışarı çekti. Cennete yükseldikçe, Sati'nin bedeninin parçaları yeryüzüne düştü. 108 parçada!

SANATANA DHARMA

Khurana'nın bir kitabında, açıklama orijinal Vedik gerekçeleri yakından yansıtıyor: Bir dairenin 360 derece vardır ve 60 ile çarpıldığında bize bir daire içinde 21.600 dakika verir. 60 Sanatana Dharmiks'in inandığı 60 'ghatiden' geliyor. Bir ghati 24 dakikaya ve 60 ghatiler 24 saate geliyor.

Bir ghati 60 parçaya veya 'palas'a bölünür. Yani 60 palasa ile çarpılan 60 ghatiler 3.600'e geliyor. Bu da 60 ile çarpılır (çünkü pala 60 vipalas içerir) bize 21.600 verir. Bunun yarısı gün, diğer yarısı gece. Yani, 21.600 bölü 2 bize 10.800 verir. Pratik amaçlar için 108 kullanıyoruz. 108 sayısını kullanmak, zaman ve mekan ritmini koordine etmemize yardımcı oluyor ve doğanın ruhsal güçleriyle uyum içinde kalıyoruz.

  1. Bir malada veya mantra sayma boncukları setinde, genellikle 108 boncuk veya bu sayının bir kısmı vardır. Soru sıklıkla ortaya çıkıyor: Bir malada neden 108 boncuk var?

Aşağıda, bir malada 108 boncuk bulunması ve bununla ilgili birkaç ilgi çekici nokta için verilen birçok nedenden bazıları verilmiştir. Bu nedenlerin hiçbiri burada diğerlerinden daha az ya da çok doğru olarak tanıtılmamaktadır. Bununla birlikte, 108'in bir şekilde genel olarak gerçekliğin ve özellikle insanın bir yol haritası gibi göründüğünü fark edebilirsiniz.

108'in anlamı ne olursa olsun, mantraları saymak için bir mala kullanılırsa, mantranın samimiyet, özveri, his ve tam dikkatle hatırlanması önemlidir.

9 çarpı 12 : Bu sayıların her ikisinin de birçok gelenekte manevi önemi olduğu söylenmiştir. 9 çarpı 12, 108'dir. Ayrıca, 1 artı 8 9'a eşittir. Bu 9 çarpı 12, 108'e eşittir.

Matematikte 1, 2 ve 3'ün güçleri: 1'den 1'e kadar güç = 1; 2 ila 2. güç = 4 (2x2); 3 ila 3. güç = 27 (3x3x3). 1x4x27 = 108

Harshad sayısı : 108, basamaklarının toplamıyla bölünebilen bir tam sayı olan Harshad sayısıdır (Harshad Sanskritçeden ve "büyük sevinç" anlamına gelir)

Arzular : Ölümlülerde 108 dünyevi arzu olduğu söylenir.

Yalanlar : İnsanların söylediği 108 yalan olduğu söylenir.

Delüzyonlar : 108 insan sanrılar ya cehaletin formları var gibi söylenir.

Kalp Çakrası : Çakralar enerji hatlarının kesişim noktalarıdır ve kalp çakrasını oluşturmak için yakınsak toplam 108 enerji hattı olduğu söylenir. Bunlardan biri olan sushumna, taç çakraya yol açar ve Öz-farkındalığın yolu olduğu söylenir.

Sanskritçe alfabesi : Sanskritçe alfabesinde 54 harf vardır. Her birinde eril ve dişil, shiva ve shakti vardır. 54 kere 2 108'dir.

Pranayama : Eğer kişi meditasyonda günde sadece 108 nefes alacak kadar sakin olabiliyorsa, aydınlanma gelir.

Upanishads : Bazıları antik bilgelerin bilgeliğinin metinleri olan 108 Upanishad olduğunu söylüyor.

Sri Yantra : Sri Yantra'da üç çizginin kesiştiği marmlar var ve böyle 54 kavşak var. Her kavşak erkeksi ve kadınsı, shiva ve shakti niteliklerine sahiptir. 54 çarpı 2, 108'e eşittir. Böylece, Sri Yantra'yı ve insan vücudunu tanımlayan 108 nokta vardır.

Beşgen : Beşgende iki bitişik çizginin oluşturduğu açı 108 dereceye eşittir.

Marmas : Marmas veya marmasthanas, çakra adı verilen enerji kavşakları gibidir, ancak bunları oluşturmak için daha az enerji hattı vardır. Hafif bedende 108 marma olduğu söylenir.

8 ekstra boncuk : Mala'nın tekrar sayısını sayma pratiği yaparken, 100 tamamlanmış olarak sayılır. Kalanların hataları veya eksiklikleri kapsadığı söylenir. 8'in Tanrı ve Guru'ya da bir teklif olduğu söyleniyor.

Kimya : İlginçtir ki, elementlerin periyodik tablosunda bilinen yaklaşık 115 element vardır. 100'den fazla veya daha yüksek olanların çoğu sadece laboratuvarda, bazıları ise saniyenin binde biri için mevcuttur. Dünyada doğal olarak bulunan sayı 100 civarındadır.

Astroloji : 12 takımyıldız ve namshas veya chandrakalas adı verilen 9 ark segmenti vardır. 9 çarpı 12 eşittir 108. Chandra aydır ve kalas bir bütün içindeki bölünmelerdir.

Ganga Nehri : Kutsal Ganga Nehri 12 derecelik bir boyuta (79 ila 91) ve 9 derecelik bir enleme (22 ila 31) sahiptir. 12 çarpı 9 eşittir 108.

Gezegenler ve Evler : Astrolojide 12 ev ve 9 gezegen vardır. 12 çarpı 9 eşittir 108.

Tanrıça isimleri : 108 Hint tanrıçası ismi olduğu söylenir.

Krishna'nın Gopileri : Krishna geleneğinde, Krishna'nın 108 gopisi veya hizmetçi kulları olduğu söyleniyordu.

1, 0 ve 8 : Bazıları 1'in Tanrı ya da daha yüksek Hakikat'i temsil ettiğini, 0'ın manevi uygulamada boşluk ya da bütünlük anlamına geldiğini ve 8'in sonsuzluk ya da sonsuzluğu temsil ettiğini söylüyor.

Güneş ve Dünya : Güneş'in çapı, Dünya çapının 108 katıdır. Güneş'ten Dünya'ya olan mesafe Güneş'in çapının 108 katıdır.

Ay ve Dünya : Ay'ın Dünya'ya olan ortalama mesafesi Ay'ın çapının 108 katıdır.

Gümüş ve ay : Astrolojide metal gümüşün ayı temsil ettiği söylenir. Gümüşün atom ağırlığı 108'dir.

Sayısal ölçek : Bir araya getirildiğinde 108'in 1'i ve 108'in 8'i sayısal ölçeğin sayısı olan 9'a eşittir, yani 0, bir sayı değildir, 1, 2, 3 ... 10 vb.

Meditasyonlar : Bazıları 108 çeşit meditasyon olduğunu söyler.

Nefes : Tantra, günlük ortalama nefes sayısını 21.600 olarak tahmin eder, bunların 10.800'ü güneş enerjisi ve 10.800'ü ay enerjisidir. 108'in 100 ile çarpılması 10.800'dür. 2 x 10.800 ile çarpılması 21.600'e eşittir.

Tanrı'ya Giden Yollar : Bazıları Tanrı'ya giden 108 yol olduğunu öne sürer.

Daha küçük bölümler : 108 sayısı, yarı, üçüncü, çeyrek veya onikinci gibi bölünür, böylece bazı malasların 54, 36, 27 veya 9 boncukları vardır.

Hinduizm : 108'in Hindu tanrılarının sayısını ifade ettiği söylenir. Bazıları her tanrının 108 isme sahip olduğunu söylüyor.

İslam : 108 sayısı İslam'da Tanrı'yı ​​ifade etmek için kullanılır.

Jain : Jain dininde 108, sırasıyla 12, 8, 36, 25 ve 27 erdem de dahil olmak üzere beş kutsal kategorinin birleşik erdemleridir.

Sih : Sih geleneğinin boncuk yerine bir yün dizisine bağlanmış 108 deniz mili malası vardır.

Budizm : Bazı Budistler, şans için 108 küçük Buda'yı ceviz üzerinde oymaktadır. Bazıları yeni yılı kutlamak için 108 kez zil çalar. Yetiştirilecek 108 erdem ve kaçınılacak 108 başarısızlık olduğu söyleniyor.

Çince : Çinli Budistler ve Taoistler, su-chu adı verilen ve üç bölen boncuk içeren 108 boncuk mala kullanıyorlar, bu nedenle mala, her birinin 36 bölümden oluşuyor. Çin astrolojisi 108 kutsal yıldız olduğunu söylüyor.

Ruhun aşamaları : Atman'ın, insan ruhunun veya merkezin yolculukta 108 aşamadan geçtiğini söyledi.

Meru : Bu daha büyük bir boncuk, 108'in bir parçası değil. Diğer boncukların sırasına bağlı değil. Mala'nın başlangıcını ve sonunu işaretleyen yorgan boncuktur.

Dans : Hint geleneklerinde 108 dans türü vardır.

Övgüye değer ruhlar : Övgüye değer ruhların 108 niteliği vardır.

Uzayda ilk adam: İlk insanlı uzay uçuşu 108 dakika sürdü ve 12 Nisan 1961'de Sovyet kozmonotu Yuri Gagarin tarafından yapıldı.

Bir başka ilginç örnek, Hindu tanrılarının 108 adı var, Gaudiya Vaishnavism'de ise 108 grin Vrindavan var. Genellikle 108 boncuklu Mala'nın sayılmasıyla birlikte bu isimlerin resitali kutsal kabul edilir ve genellikle dini törenler sırasında yapılır. Resitale NA Maja pa denir. Buna göre, bir mala genellikle bir mantranın 108 tekrarı için boncuklara sahiptir.

Bazı Budizm okullarında 108 eksiklik olduğuna inanılmaktadır. Japonya'da, yıl sonunda, Budist tapınaklarında eski yılı bitirmek ve yenisini karşılamak için 108 kez çan çalınır. Her halka, bir kişinin nirvana'ya ulaşmak için aşması gereken 108 dünyevi cazibeden birini temsil eder. Benzer şekilde, Zen rahipleri, bileklerinin etrafında 108 boncuktan oluşan bir tespih halkası olan juzu giyer. Lankavatara Sutra'nın

[5] Bodhisattva Mahamati'nin Buda 108 soruları sorduğu bir bölümü vardır.

Modern Gnostisizmde, Samael Aun Weor'un öğretileri yoluyla, bir bireyin egolarını ortadan kaldırmak ve egoları alt boyutlarda zorla kaldırmadan önce maddi dünyasını aşmak için 108 şansa veya yaşam süresine sahip olduğuna inanılmaktadır. Diğer bir deyişle, her birimiz en az 108 enkarnasyonun anımsatan bellek hücrelerini taşır, bu da enkarnasyonel benliklerimizin bedenini oluşturur. Bunun içinde çoğunlukla, holografik şablon Ruhunuzun deneyimleyebileceği ve izlenimini koruduğu, ancak ruhsal evrimi sürdürmek için temizlenmesi ve entegre edilmesi gereken duygusal ve ruhsal katılımların deposunu saklamıştır.

Budizm geleneği ölümlülerdeki 108 dünyevi arzuyu, 108 insanın anlattığını ve 108 insan sanrılarını anlatıyor [6] .

108 sayısının ezoterik varlığı çeşitli manevi uygulamalarda ve teorilerde görülebilir: Kriya Yoga'da, bir oturuşta uygulanmasına izin verilen maksimum tekrar sayısı 108'dir. Ayrıca, yoga pratiğinde 108 Güneş Selamlaması genellikle değişimi onurlandırmak için kullanılır. örneğin mevsimlerin değişmesi ya da barış, saygı ve anlayış getirmek için bir trajedi anında. Pranayama uygulayan meditasyonda o kadar sakin olursanız, günde sadece 108 nefes olacak, aydınlanmanın geleceği söylenir.

ENERJİ NOKTALARI

📷

Kalp çakrasını oluşturmak için yakınsak 108 enerji hattı veya nadis olduğu söylenir. Marma noktaları çakralar ya da daha az yakınsak enerji hattı ile enerjinin kesişme noktası gibidir. Sri Yantra'da, Marmas'ın üç hattın kesiştiği 54 kesişen enerji hattı vardır. Her birinin kadınsı veya shakti ve eril veya Shiva nitelikleri vardır. 54 X 2 = 108. Bu nedenle insan vücudunu ve Sri Yantra'yı veya Yaratılış Yantra'yı tanımlayan 108 nokta vardır. Aynı kural, her ikisi de iki cinsiyeti temsil eden 54 harfiyle Sanskrit dilinde gözlenir ve bunlara sırasıyla Shiva ve Shakti denir; yine 54 X 2 = 108.

Bazı sayılar özel bir evrensel anlam taşır.

Böyle bir sayıyı çağırmak, hatta sadece görmek, birlik için derin, bilinçaltı bir dürtü harekete geçirir.

108 bu sayılardan biri.

108, Dünya'nın Güneş ve Ay ile kutsal numerolojik ilişkisini temsil eder.

Şu gerçeklere bakın:

1. Ekvatordaki dünyanın çapı 7926 mil.

Güneş'in çapı yaklaşık 108 kat daha fazladır - 865.000. 2. Dünya ile Güneş arasındaki ortalama veya orta nokta mesafesi 93.020.000 mil'dir.

Bu, güneşin çapının 108 katıdır.

3. Ay'ın çapı 2.180 mil. Dünya ile Ay arasındaki ortalama mesafe 238.800 mil.

Yine, bu Ay'ın çapının yaklaşık 108 katı!

Güneş ve Ay, Dünya'daki yaşamı yöneten iki ışık bedenidir. Ay, kadınların aylık döngülerini, okyanusun gelgitlerini yönetir ve ruh halimizi sembolize eder. Astrolojide Ay, Anneyi temsil eder.

Güneş sıcaklık, ışık ve yaşam getirir ve iç ışığını sembolize eder. Güneş'in doğum gününüzdeki orijinal konumuna döndüğü her yıl iç döngünüzü kutlarsınız.

Güneş, Ay ve Dünya arasındaki ilişki insan deneyimimizin dokusudur.

Bir sayı, bu durumda 108 sayısı , denklemde ortaya çıkmaya devam ettiğinde - geometrik ilişkide gizlenmiş ilahi bir mesajı işaret eder.

Başka bir deyişle, hayatınızda ortaya çıkan sayılara dikkat edin. Bu sayının numerolojik anlamı sizin için derin bir mesaj taşır.

108'e daha yakından bakalım.

1, 0 ve 8 rakamlarından oluşur .

1 erkektir ve sizi egemen bir varlık olarak temsil eder.

0 kadındır ve aynı zamanda yaşam çemberini, hiçbir şeyi ve boşluğu temsil eder.

8 sonsuzluk ve sonsuzluktur.

Böylece Güneş, Ay ve Dünya arasındaki kutsal geometrik ilişkide temsil edildiği gibi evrenin kutsal kodu tek bir şey, hiçbir şey ve sonsuzluk anlamına gelir .

Bu hayata çok Doğu bir yaklaşım ve bu nedenle Karate, Hinduizm ve Budizm'de 108 figürün belirgin olması şaşırtıcı değil.

Tibet Budist malasları veya tespihleri ​​genellikle 108 boncuktur.

Birçok Doğu teolojisi 108 geçmişe inanıyor - 36 geçmişiniz, 36 şu an ve 36 gelecek

Tabii ki, geçmişte veya gelecekte yaşayan duygular sizi şimdiki andan uzaklaştırır.

108 sayısı derin bir mesaj taşır. Bize aynı anda bir şey, hiçbir şey ve her şey olduğumuzu hatırlatır - 1 0 8 .

Bize hayatı uyanmış bir halde ya da uyku durumunda deneyimlemeyi seçebileceğimizi hatırlatır.

En önemlisi, sayı 108, üzerinde düşünüldüğünde, emrinize en güçlü aleti sağlar:

Olmak duygusal şimdiki zaman içinde her an.

Herhangi bir şeyi paylaştığınızda, KALP ile paylaşın.

Herhangi bir kelime konuştuğunuzda, otantik duygulardan konuşun.

Sonuçta 108 sayı 9'a düşer .

9 Koşulsuz Sevgiyi sembolize eder.

Hayatını sev, deneyimlerini sev - kendini sev.

Herhangi bir duruma dönmeden önce derin bir nefes alın. Nefes, ruhunuzun İlahi Olanla doğrudan bağlantısıdır.

Bu denge sadece gölge tarafınızı bilerek elde edilir.

Kişisel doğum kodunuzda bulunan gölge niteliklerinin farkında olmalısınız.

Gölgenizi görmezden gelirseniz ışığa adım atamazsınız.

Denge, sadece görmek istediğiniz şeyi değil, TÜMÜ'nü görerek elde edilir .

Doğum formülünüzdeki sırlar, gölge tarafınızın ve gölgenizden, bol bir yaşama direnişinizden geçmeniz için gerçek yol haritasının ve çarelerin kesin bir tanımını sağlar .

VEDİK ASTROLOJİ

Jyotish Shastra veya Vedik Astrolojide 108 sayısı matematikte açıklanmaktadır. Yeni başlayanlar için 12 güneş evi ve 9 ay evi, 12 × 9 = 108 vardır. Çok basit!

Matematiği daha iyi anlamak için öncelikle evrenin beş elementten oluştuğunu bilmemiz gerekir: toprak, su, ateş, hava, hepsi beşinci, eter (boşluk). Bu unsurlar üç süreci olan hayatı birleştirir ve yaratır: doğum / yaratım, varoluş / devam ve ölüm / yıkım. Bunlar Brahma, Vishnu ve Shiva'ya karşılık gelir.

Oluşturabileceğimiz en basit şekil, alanı ve dolayısıyla diğer dört öğeyi içeren çemberin içindeki üç işlemle birleşmesidir. 4 × 3 = 12, bir günde saat sayısı ve astrolojide burçların sayısı.

Daire 360 ​​derecedir ve 12 işaret veya saate bölünür, 30 derece verir. Tüm daireyi (360) saat veya işaretin 30 derecesine kadar zamanlarsak, 360 × 30 = 10.800 elde ederiz. 0 hiçbir şey veya her şey olarak görüldüğünden, tamamlandı, 108 almak için kaldırabiliriz! Varoluştaki her şey en azından astrolojiye göre bu sayı ile temsil edilir!

TANTRİK SOLUNUM

Gördüğümüz, duyduğumuz ve deneyimlediğimiz her şey, biz bile ilahi bir yaratımdır. Tıpkı meditasyon gibi, nefesimizi izlerken, bu kaynakla olan bağlantımızı bize nefes veren ilahi enerji olan prana aracılığıyla hatırlıyoruz.

24 saatte, normal sağlıklı bir kişi tantrik yazılarda yazıldığı gibi 21.600 kez nefes alır. Bu süre zarfında , en azından çoğu insan için yapılması oldukça zor olan ilahi ile bağlantı kurmalıyız .

10,800 olan nefeslerinizin yarısını bağlamayı hatırlayacağınızı söyleseniz bile, özellikle günün çoğunu kendimiz düşünecek zamanımız olmadığında da oldukça zor! Böylece ruhsal liderler ilahi sayı olarak bilinen 108 fikrini ortaya attılar. Gün boyunca 108 kez ilahi hatırlarsak, bu 21.600'e eşdeğerdir.

BUDİST ÖĞRETİLERİ

Budizm'e göre, hayatımızda, arzu, yalan ve cehalet gibi 108 farklı türde olumsuz davranışımız var. Bu olumsuzlukların üstesinden gelmek ve aynı zamanda tahmin ettiğiniz dharma veya “doğru eylem” yolunu seçmek bizim görevimizdir, 108.

YOGA VE TAİ CHİ

Surya namaskar veya güneş selamlaması uygularken, asanaların etkili olması için en az 9 set yapmak geleneğidir. Her set 12 duruş içerir, bu yüzden elbette 9 × 12 = 108!

Tai Chi'de, hem ay nitelikleri hem de gevşeme ve farkındalığı artırmak için tasarlanmış 108 uzun form veya duruş vardır.

9'UN NUMEROLOJİSİ

Daha önce de belirtildiği gibi, günde 21.600 kez nefes alıyoruz ve bu nefesi 108'e getirmek çok fazla özveri ve farkındalık gerektiriyor. Aslında, nefesinizi 108'e düşürmek, farkındalığınızı o kadar genişletir ki aydınlanmaya yol açtığı söylenir.

Şimdi, birçok insan 9 sayısının öneminin farkındadır. Nümerolojide, 9 sayısı bilgeliğin ve liderliğin sembolüdür. Genellikle Hinduizm'deki yaratıcıların sayısı ve birçok dinde cennet sayısı denir. Tuhaf bir şekilde, 108'deki sayıları toplarsak 9 buluruz. 1 + 0 + 8 = 9

9 sayısının başka bir gerçeği, 360 derece, eğer sayıları eklerseniz, 9'a eşittir.

Yani, yoga, din ve günlük yaşamda bu ilahi sayının önemini gösteren birçok gerçek vardır, 108. Maneviyatın çok önemli bir parçası, ama özellikle zihni tek bir yola odaklamanın bir yolu.

Rakamlarla bağlandığımızda ruh halimizi, düşüncemizi ve davranışımızı etkilerler, bu yüzden 108 gibi sembolik bir sayıyla bağlandığımızda, farkındalığımız ve huzurumuzun tek noktaya işaret ediyoruz - neden kendiniz denemiyorsunuz?

Eski bir Hint astronomik eseri olan Surya Siddhanta'ya göre , güneş ışığı 0.5 nimisha'da 2.202 yojanas hızında hareket ediyor . Bir yojana dokuz mil. 2.202 yojan 19.818 mil kadardır. Bir nimisha saniyenin 16/75'ine eşittir. Yarım nimisha saniyede 8/75, yani 0.106666 saniyedir. 0.10666 saniyede 19.818 mil hız saniyede 185.793 mil hıza eşittir. Bu, ışık hızının saniyede 186.282 mil olduğu modern hesaplamalarla yaklaşık olarak aynıdır. Modern bilim bu sayıya büyük zorluklarla ve her türlü enstrümanla ulaşırken, birkaç bin yıl önce, insan sistemi ile güneş sisteminin birlikte nasıl işlediğini basit bir şekilde gözlemleyerek bu sayıyı elde ettiler.

Güneş ve Dünya arasındaki mesafeler, Ay ve Dünya arasındaki mesafeler, gezegenin dönme şekli ve etkisi - tüm bunlara büyük bir özenle bakıldı. Güneş'in 108 ile çarpılan çapı Güneş ile Dünya arasındaki mesafeye eşittir ve Ay'ın çapı 108 ile çarpıldığında Dünya ile Ay arasındaki mesafeye eşittir. Güneş'in çapı, Dünya'nın çapının 108 katıdır. Bu yüzden bir malada 108 boncukumuz var.

Her türlü muhteşem figürle devam edebilirim, ancak en önemli şey, zamanın yapımı ile insan vücudunun yapımı arasındaki derin bağlantıdır. Bilirsiniz, gezegen yaklaşık olarak yuvarlaktır ve hafifçe eğik bir yörüngeye sahiptir. Seyahat ederken, dönerken bir daire oluşturur. Bugün bu döngüyü tamamlamanın 25.920 yıl sürdüğünü biliyoruz. Bu eğim esas olarak ayın yeryüzüne çekilmesi nedeniyle olur. Ve bu yıllara tek döngü yugalar denir [1] . Bu döngülerin her birinin sekiz yugası vardır.

Sadhguru: Yaratılışın sonsuzluğundan üç yaratılış olasılığı ortaya çıktı. Sınırsız alanda, zaman, enerji ve yerçekimi şeklinde ifade bulmayı seçti. Bu üç temel, bu zamansız, sınırsız alanı zamana bağlı, sınırlı bir yaratıma hapsetti. Bu üçünden, zaman - amansız zaman - mırıldanıyor ve bludgeonlar, besliyor ve cüceler, yükseliyor ve düşüyor. Zaman kimseye mühlet vermiyor. Bir solucan ya da kuş, avlanan ya da avcı, yönetilen ya da hükümdar, köle ya da imparator, güzel cisimler ve harika saraylar, şöhret ve utanç öfkesi - her şey hiçliğe, toza ve küle geri döner.

Zaman her zaman açık

Kala , zaman, amansız bir şekilde üzerinde durulan bir faktördür. Ya bu süreyi sürüyorsun ve güzel bir hayat yaşıyorsun ya da bu acımasız zaman çarkı ile bludgeoned oluyorsun. Ya zaman süreci tarafından yok edilir ya da zaman süreci tarafından teslim edilir. Ya zaman süreci tarafından yakalanır ya da zaman kendini aşmak ve özgürleştirmek için zaman kullanır. Zaman, çoğu insanın inandığı gibi, sadece bir insan kavramı değil, yaratılışın en önemli boyutudur. Zaman olmasaydı, başlangıç ​​ve bitiş olmazdı. Başlangıç ​​ve bitiş olmasaydı, yaratılış olmazdı.

Zaman içinde var oluruz. Zaman içinde doğduk. Zamanla öleceğiz. Eğer kişi zamanın önemini, zamanın kanunlarını, zamanın dharma'sını anlarsa ve zamanın dharma'sı ile uyumluysa, kişi sadece bir jaya değildir - biri vijaya'dır . Biri burada yapar, biri başka yerde yapar. Tersine, zamanın dharma'sına uymayan biri, yaşam süreci tarafından ezilecek ve parçalanacak. Hayat sadece bir zaman oyunudur. Bunu anlamak, bu bölgenin eski bilgeleri, yogileri ve yogileri zamana büyük bir dikkatle baktı. Zaman fikrimiz esas olarak etrafımızdaki derhal yaratılış - gezegen ve güneş sistemi ile bağlantı şeklimize dayanır.

Eski bir Hint astronomik eseri olan Surya Siddhanta'ya göre , güneş ışığı 0.5 nimisha'da 2.202 yojanas hızında hareket ediyor . Bir yojana dokuz mil. 2.202 yojan 19.818 mil kadardır. Bir nimisha saniyenin 16/75'ine eşittir. Yarım nimisha saniyede 8/75, yani 0.106666 saniyedir. 0.10666 saniyede 19.818 mil hız saniyede 185.793 mil hıza eşittir. Bu, ışık hızının saniyede 186.282 mil olduğu modern hesaplamalarla yaklaşık olarak aynıdır. Modern bilim bu sayıya büyük zorluklarla ve her türlü enstrümanla ulaşırken, birkaç bin yıl önce, insan sistemi ile güneş sisteminin birlikte nasıl işlediğini basit bir şekilde gözlemleyerek bu sayıyı elde ettiler.

Güneş ve Dünya arasındaki mesafeler, Ay ve Dünya arasındaki mesafeler, gezegenin dönme şekli ve etkisi - tüm bunlara büyük bir özenle bakıldı. Güneş'in 108 ile çarpılan çapı Güneş ile Dünya arasındaki mesafeye eşittir ve Ay'ın çapı 108 ile çarpıldığında Dünya ile Ay arasındaki mesafeye eşittir. Güneş'in çapı, Dünya'nın çapının 108 katıdır. Bu yüzden bir malada 108 boncukumuz var.

Her türlü muhteşem figürle devam edebilirim, ancak en önemli şey, zamanın yapımı ile insan vücudunun yapımı arasındaki derin bağlantıdır. Bilirsiniz, gezegen yaklaşık olarak yuvarlaktır ve hafifçe eğik bir yörüngeye sahiptir. Seyahat ederken, dönerken bir daire oluşturur. Bugün bu döngüyü tamamlamanın 25.920 yıl sürdüğünü biliyoruz. Bu eğim esas olarak ayın yeryüzüne çekilmesi nedeniyle olur. Ve bu yıllara tek döngü yugalar denir [1] . Bu döngülerin her birinin sekiz yugası vardır.

Dünya ve insan

Bir eksenel alay döngüsüne geri dönme - 25.920 bölü 60 (sağlıklıysanız dakikada kalp atışlarının sayısıdır) - 432'ye gelir. Dört yüz otuz iki çeşitli kültürlerde ortaya çıkan bir sayıdır - İskandinav kültürü , eski Yahudi kültürü, Mısır kültürü, Mezopotamya kültürü ve daha çok buradaki Hint kültüründe. Neden 432? Sağlığınız iyi ve iyi durumdaysanız, kalbiniz dakikada yaklaşık 60 kez atıyor, bu saatte 3600 ve 3600 x 24 günde 86.400 kalp atışına eşit. 864'ü 2'ye bölerseniz, yine 432'ye sahipsiniz.

Sağlıklıysanız, dakikada yaklaşık 15 nefes alırsınız. Çok fazla sadhana yaptıysanız, bu sadece 12 olabilir. Dakikada 15 nefes, saatte 900 nefes ve günde 21.600 anlamına gelir. 216'nın 2 ile çarpımı tekrar 432 olur. Dünyanın çevresini alırsanız - deniz mili denilen bir şey vardır, bu gerçek gezegenin olduğu gibi bir şey olduğu anlamında gerçek mil. Hesaplama kolaylığı için diğer ölçü birimleri oluşturulmuştur.

Bir dairede 360 ​​° olduğunu biliyorsunuz. Aynı şekilde, gezegende 360 ​​° vardır ve her derece 60 dakikaya bölünür. Bu dakikalardan biri, bir deniz mili demektir. Bu, dünyanın ekvatordaki çevresinin 21.600 deniz mili olduğu anlamına gelir - bu da günde kaç nefes alırsınız. Bu, gezegenin zamanında dönmekte olduğu ve iyi iş yaptığınız anlamına gelir.

7.260 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

2023 BURÇLAR

KOÇ BURCU Sevgili koçlar 2023te değişime hazır olun. Hayatınızda özellikle de kendinizle ilgili değişimler yapmak isteyebilirsiniz. Kariyeriniz ve sosyal çevrenizde dengeler değişmeye başlayacak ve gü

8 KASIM 2022 İKİZLER DOLUNAYI

Herkese Merhaba; Yılın son dolunayı 8 Kasımda, İstanbul saatiyle 07:07’de gerçekleşecek. Dolunayda belirsizlikler belirli hale gelir ve bilinmezler görünür olur. Bundan dolayı sonuçlanmalar, sonlanmal

bottom of page