top of page
  • Yazarın fotoğrafıDİLARA YILDIZHAN

MERKÜR RETROSU BAŞLIYOR

Merhaba güzel insanlar;


Merkür yani iletişim gezegenimiz Retro hareketine 18 haziranda başlayacak ve 13 Temmuz’a kadar devam edecek. İlk olarak Retro nedir; merkürün dünyamıza yaklaşarak geri gidiyormuş gibi göründüğü zamanlardır. Ve en çok Retro yapan gezegen acaba neden Merkür? çünkü biz insanlar olarak en çok iletişimde karmalar yaratıyoruz, bunun sonucunda da bol bol Retro yapıyor ve sürekli olarak bu konularda yanlış anlaşılmalar, sorunlar, engellenmeler, iletişim kuracağımız kanallarda bozukluklar yani teknolojik cihazlarda, telefonlarımızda vb teknolojik aletlerde sorunlar yaşarız. Genelde insanlar böyle zamanlarda ileteşemez, geçmişte yanlış anlaşıldığımız ve bizim de yanlış yorumlar yaptığımız insanlarla karşılaşırız ve oradaki aslında durumlarda ki yanlışlıklar hayatlarla ilgili karmik hesaplaşma, ödeşmeler için tekrar yüz yüze gelebiliriz. Eski ilişkilerimiz , duygusal bağ kurduklarımız da muhtemelen geri dönmek isteyecek ya da siz geri dönmek isteyebilirsiniz.


Yeni bir ilişkiye başlamak, yeni girişimlerde bulunmak için verimli zamanlar değildir. Ticarette yeni anlaşmalar yapmamalı, eğitimle ilgili yeni kararlar alınmamalı, yolculuklarda ve seyahatlerde aksaklıklar , talihsizlikler yaşanabilir. Algımız içe doğru olduğu için kaybolan eşyalarda söz konusudur. Yengeç teması olduğunda ev alma satma taşınma bu dönemde yapılması pek tavsiye edilmez.


Genelde enerji içe doğru aktığı için geçmişte başlanılan ama devam edilmeyen yarım bırakılan ya da Merkür algı ve zihin olduğu için aklımızda olan projeleri yapmak için uygun zaman olabilir. Fikrimizde olan projesini kafamızda oturttuğumuz ama adımlar atmadığımız işlerle ilgili yapılandırmalar içine girişebiliriz.


Peki yengeç teması bize neyi ve hangi konularda bu tip sorunlar yaşayacağımız gösterir dersek. Yengeç burcunda Retro daha çok tinsel ve ruhsal çalışır. Ayrıca ailemizle ilgili, duygularımız dile getirmek, ailemizle ilişkilerimiz, köklerden gelen duygusal iletişimdeki aksaklıklardan dolayı biriktirdiğimiz karmalarla yüzleşme zamanıdır diyebiliriz. Aslında buradaki bir sınavda duygusal yanlış anlaşılmalara rağmen bakalım yengeç temalarına yani aile, kökler duygulara sahip çıkıp onları yönetebiliyor muyuz yoksa duygularda kaybolup gidiyor muyuz?

Yengeç burcu ruhsal bir burç olduğu için ve Merkür daha analitik zihin olduğu için zihnimizi duygularımız yönetecek demektir. Bundan dolayı geçmişten gelen takıntı yaptığımız içe attığımız durumlarla ilgili iletişimde yanılsamalar, iletişimde tıkanıklıklar, durumlar çarptırma, iletişime duyguları yükleme, alınganlık ve kaprisler söz konusudur.


Ayrıca bu defa Merkür aksaklıklara sebebiyet verse de sirius sabit yıldızıyla kavuşumda olacak retroya başlayacak. Sirius sabit yıldızının önemini en güzel Kuran-ı Kerimdeki Necm suresinden görebiliriz. Burada siriusda a ve b olarak iki tip enerji vardır. Karmada yükledikleriniz sirius a ya da sirius b’ye göre size gelecek demektir ama bunu en iyi transitin haritanızın hangi gezegenlerine nasıl dokunduğuna bağlı olarak yaşanacaktır. Ama sirius tanrısal şans, onur terfi, büyük şans demektir. Yani belki de geçmişte olumlu olarak hak ettiğiniz durumlar varsa bunlar da hakediş olarak size verilebilir.



Son olarak ; iyi kötü yoktur, ruh iyi kötü demeden her şeyi deneyimleyerek gelişir. Bunu idrak ettiğimizde üzülüp sıkılmak yerine nefes alıp yaşamaya başlarsınız. Kolay değildir ama motivasyon kaynağımız haline dönüşebilir. Çünkü dualite olmadan var olamayız.

Herkese sevgiler.


DİLARA YILDIZHAN

116 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

2023 BURÇLAR

KOÇ BURCU Sevgili koçlar 2023te değişime hazır olun. Hayatınızda özellikle de kendinizle ilgili değişimler yapmak isteyebilirsiniz. Kariyeriniz ve sosyal çevrenizde dengeler değişmeye başlayacak ve gü

8 KASIM 2022 İKİZLER DOLUNAYI

Herkese Merhaba; Yılın son dolunayı 8 Kasımda, İstanbul saatiyle 07:07’de gerçekleşecek. Dolunayda belirsizlikler belirli hale gelir ve bilinmezler görünür olur. Bundan dolayı sonuçlanmalar, sonlanmal

bottom of page